torsdag den 16. maj 2013

12 gedder i båden

I mandags var vi en tur på en af vores favoritsøer på Sydsjælland. På trods af hård vind blev det en kanon dag med 12 gedder i båden - de to største på 6,36 kg (Ny i top10) og 5,31 kg.

6,36 kg og ny i Top10.
De bedste agn var alien eel firetiger, 20 cm shad i sort/sølv fra Savage Gear og levende agn fisket på 3-4 meter over 5-8 meter vand.


Næste tur bliver den 2. juni på samme sø. Vi krydser fingre for at storgedderne vil lege med der.

Knæk og bræk til alle.

Vindstyrke: 10-15 m/s
Vandtemperatur: 14,5 grader
Fisketid: 10 timer

torsdag den 9. maj 2013

Esoxworld.com - Gratis Geddemagasin

På denne højhellige Kristi Himmelfarts dag, hvor mange af jer sikkert er ude på søerne, mens undertegnede sidder og knokler på kontoret, vil jeg lige tippe jer om Esoxworld.com igen.

Det er et 100% gratis online geddemagasin, hvor der er mange gode artikler om geddefiskeri rundt omkring i den store verden.

Der skal blot oprettes en bruger og så kan du hente alle de magasiner du ønsker.

Rigtig god læselyst :)


søndag den 5. maj 2013

Geddepremiere på Furesøen

Fredag den 3. maj stod Furesøen for skud for årets geddepremiere. Vi stævnede ud kl 5:30 i fantastisk vejr og ikke mindst med rigtig store forventninger. 


De første 3-4 timer blev brugt på at dørge rundt i Store Kalv, som sidste år gav rigtig mange gedder op til 8 kg. Det skulle dog vise sig at være forkert taktik og det blev kun til en mindre gedde omkring kiloet.

Vi prøvede derefter skrænterne af på lidt dybere vand og her var der godt med fisk på ekkolodet, men det lykkedes os desværre kun at lokke én enkelt gedde i fælden. Det var til gengæld en rigtig flot fisk på 5,12 kg, som huggede på et stort gummidyr i mørke farver.


Det blev altså kun til to gedder, som vel ikke er helt godkendt, men efter fire dage i Sverige uden en eneste fisk kan vi kun være tilfredse.

Næste tur bliver på næste mandag hvor en af vores favoritsøer på Sydsjælland står for skud.

Vindstyrke: 1-2 m/s
Vandtemp: 9,5 grader

Fisketid: 12 timer

onsdag den 1. maj 2013

Stor fed 0-tur!

Netop hjemvendt fra fiskekarrierens største skuffelse: 4 dage i Sverige, 30-35 timers fiskeri og 0 fisk! Det er satme elendigt og ganske enkelt bare ikke godt nok.

Forventninger var ellers i top, da turen sidste år - samme tid og sted - kastede flere flotte fisk af sig med en gedde på 7,47 kg på toppen. Det skulle dog vise at sig at vandtemperaturen målte 5-7 grader lavere end sidste år (~3,5°) og gedderne var derfor i alt andet end bidehumør. Vi prøvede ellers alt i grejkassen, død agn, forskellige dybder, kaste- og dørgefiskeri - intet virkede. Det eneste vi ikke fik prøvet af var levende agn, så måske det havde været nøglen til succes?



Selvom fiskene manglede havde vi nogle fantastiske dage på søen, som på nær den sidste dag viste sig fra sin rigtig gode side.

Brormand Jesper gjorde sit bedste for at holde humøret oppe :)

Super vejr. Ingen fisk.


På fredag står den på dansk geddepremiere på Furesøen.

Time for revenge!

Vindstyrke: 5-15 m/s
Vandtemp: 4-5 grader

Fisketid: 37 timer